miercuri, 30 septembrie 2015

Torturi in bucataria contemporana - aviz amatorilor de suplicii dulci :-)

Se ia hotararea de a face desertul in casa, macar o data pe an, mai exact in cea mai importanta zi din an :-)
Se alege o reteta rapida, fara coacere - sa zicem: tort cu frisca si portocale.
Timp necesar: 90-120 de minute. Buget: 40-50 lei.

Se cumpara in cea mai mare viteza:
- 6 oua (de la care se foloseste doar galbenusul)
- 7-8 portocale
- zahar pudra cu gust de vanilie (2 plicuri a cate 80 g)
- zahar tos (o cana)
- 4 pliculete de gelatina
- 500 ml crema de frisca
- un compot (ananas, coctail exotic sau alte fructe, in functie de preferinte)
- piscoturi (un pachet de 200 g)

Pasul 1: fierbi la baie de aburi un amestec din sucul de la 2 portocale + galbenusurile + zaharul tos + unul din pachetele de zahar pudra; in cateva minute, cand zaharul se topeste, opresti focul si lasi la racit.

Pasul 2: fierbi in 2 clocote coaja rasa de la 3-4 portocale, adaugata peste 300 ml apa; dupa ce opresti focul si mai astepti 5 minute, strecori amestecul si adaugi gelatina, mestecand pana la omogenizare.

Pasul 3: decojesti bine portocalele rase, le tai rondele, le asezi in straturi intr-un vas si presari celalalt pachet de zahar pudra, apoi le lasi deoparte.

Pasul 4: bati bine crema de frisca, de preferat cu mixerul, cam 15-20 de minute si incorporezi in ea compozitia rezultata la pasul 1 si la pasul 2.

Pasul 5: folosesti o forma de circa 3 litri (tava speciala de tort, detasabila); o tapetezi cu folie, asezi feliile de portocala de la pasul 3, torni jumatate din compozitie, pui un strat de fructe din compot si restul cremei. La final asezi piscoturile inmuiate putin in suc de portocale. Tii la rece macar 4 ore si te bucuri cu cine vrei tu de un desert de mare efect.

Suni prietena de la care ai luat reteta si ii multumesti!

Optional: diseminezi proiectul (poze pe facebook, telefon de lauda mamei, vizite la rude cu pachetul dulce la purtator etc.)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu